Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 20:38 - Пролетното почистване в София започна
Автор: orvio Категория: Новини   
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове:
0



Традиционното пролетно почистване започва в цялата страна през април. В София кампанията бе официално открита тази сутрин в парка "Врана", където ученици се включиха в инициативата за засаждане на дървета и за почистване на зелените площи.

Тази година кампанията по пролетното почистване на София е в три етапа, съобщава сайтът на Столичния инспекторат. От 4 до 10 април се предвижда почистване на прилежащите територии към жилищните сгради, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, детски и спортни площадки, градинки и междублокови пространства. От 11 до 17 април ще бъдат почиствани и озеленявани училищни дворове, детски заведения, териториите около паметниците и свободните общински площи. Между 18 и 27 април се предвижда почистване на крайградските места, зоните за отдих и териториите около манастирите.

Акцентът тази година е поставен върху залесяването и включването на повече граждани в пролетното почистване. "Идеята е да започнем преди Великден и да почистим около домовете си, както всяка година. Статистиката от други години обаче показва, че гражданите не са особено активни", коментира пред БТА директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

На сайта на столичния инспекторат е публикуван график за събирането на едрогабаритните отпадъци. В различните дни от седмицата сметосъбиращите фирми ще извозват тези отпадъци от различните райони на София.

Общината осигурява и чували за смет, ръкавици и посадъчни материали. Информация за местата, които ще се почистват, и начините, по които доброволците могат да се включат, може да се получи на тел. (02) 987 5555, 9870606 и на телефоните на районните инспекторати от 9.00 до 11 .00 ч. и от 15.00 до 16.00 часа.

Източник: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/04/04/2736124_proletnoto_pochistvane_v_sofiia_zapochna/


Тагове:   София,   почистване,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orvio
Категория: Новини
Прочетен: 19709
Постинги: 28
Коментари: 3
Гласове: 3
Архив